Monthly Archives: March 2015

Според тунизийски официални власти, въоръжените лица са тренирани в Либия и са познати на полицията

Officials: Tunisian gunmen trained in Libya, known to police

By JAMEY KEATEN and BOUAZZA BEN BOUAZZA

Mar. 20, 2015 12:24 PM EDT

TUNIS, Tunisia (AP) — Двете въоръжени лица, които убиха 21 човека в музей в Тунис, са били тренирани в съседна Либия, преди да извършат убийствата и са били познати на службите, каза представител на тунизийските служби в петък.

Атаката на националния Bardo музей в сряда предизвиква загриженост от разпространението на екстремизма в Северна Африка и особенно в Тунис – единственната страна, която излезе от Арабската Пролет с функционираща демокрация.

Група, която е част от Ислямска Държава, базирана в Ирак и Сирия, пое отговорност за атаката в Bardo. Няколко добре въоръжени групи в Либия се присъединиха към Ислямска Държава.

Русофобия и антикомунизъм

Днес в България русофобията и антикомунизмът са станали официална политика. Копира се манталитетът на американската върхушка. Но все пак има разлика между оригинал и имитация.

Бивши комсомолски активисти и членове на БКП, както и хора ползвали благата на социализма и направили кариера тогава, се надпреварват да оплюват миналото. В своя устрем те оплюват и хората, които едно време са им помагали да успеят. Като гарнитура на това всеобщо хамелеонство, се появиха псевдо-историци, които демитологизират история, псевдо-антрополози, които  доказват на славянски език, че нямаме нищо общо със славянството, псевдо-философи, които се усмихват снизходително на аматьора Карл Маркс, псевдо-хуманисти, които уверяват, че българските партизани са били терористи, а тези, които са се снимали с техните отрязани глави (набучени на щик) – са били достойни офицери и сержанти от българската жандармерия, армия и полиция.

Конгресът иска война в Украйна!

Congress Demands War in Ukraine!

Само седмици след като спирането на огъня с посредничеството на Европа значително намали насилието в Украйна, американската Камара на представителите предприе голяма стъпка към ново възпламеняване и разширяване на кървавата гражданска война.