Конгресът иска война в Украйна!

Congress Demands War in Ukraine!

Само седмици след като спирането на огъня с посредничеството на Европа значително намали насилието в Украйна, американската Камара на представителите предприе голяма стъпка към ново възпламеняване и разширяване на кървавата гражданска война.

Една резолюция със заглавие “Обръщение към Президента за осигуряване военно съдействие на Украйна, с цел защита на нейния суверенитет и териториална цялост” крадешком се промъкна в Белия дом днес, без да е била предварително обсъждана в съответните комитети и дори без да е получила регистрационен номер за дебатите в Камарата! Сега, под името “Резолюция 162 на Камарата”, постановлението изисква от президента Обама да изпрати смъртоносно оръжие на поддържаното от Америка правителство в Киев и пояснява, че оръжията трябва да бъдат използвани за военни действия с цел възвръщането на Крим и части от източна Украйна под управлението на Киев.

Конгресът иска война в Украйна и няма да се примири със спиране на огъня!

Истинският световен ефект на тази резолюция трябва да бъде ясен: американският Конгрес дава на Киев зелена светлина да започне война с Русия, с подразбираща се гаранция за американска подкрепа. Това е морален хазарт под влиянието на стероиди, който може твърде добре да разпали Трета световна война.

Резолюцията удобно пренебрегва факта, че текущата криза в Украйна беше предизвикана от подкрепен от Америка преврат, който събори избраното правителство на Виктор Янукович. Отделянето на Крим и източна Украйна беше реакция срещу комплота, разработен от американски официални лица като Виктория Нуланд и Джеф Пят. Конгресът действа така, че все едно руснаците са се събудили една сутрин и са решили да нападнат Крим и източна Украйна.

Изобщо нищо не се споменава за американска подкрепа на преврата – даже и за това, че е имало преврат!

Наистина, едно прочитане на резолюцията показва нейния ревизионизъм пар екселанс:

“Като се има предвид, че Руската Федерация под управлението на президента Владимир Путин се е ангажирала с неумолима политическа, икономическа и военна агресия за унищожаването на независимостта и нарушаването на териториалната цялост на Украйна;” …”Като се има предвид, че руската агресия срещу Украйна е само една най-видима и скорошна манифестация на ревизионистичната стратегия на Кремъл да прекрои международните граници и да наложи своята воля на съседите си, включително съюзници на НАТО;”

По един срамен начин, резолюцията прехвърля върху Русия вината за хилядите убити в бомбардираните от Киев градски центрове:

”Като се има предвид, че руската агресия включва установяването и ръководството на ожесточени пълномощници в други области на Украйна, както и въоръжаването им със смъртоносни оръжия и други материални средства, в това число танкове, артилерия и ракети, което позволява на сепаратистите да предприемат и поддържат метежи, причинили смъртта на над 6 000 души, раняването на 15 000 и бягството на повече от един милион жители;”

Решението продължава дори по-нататък, изисквайки изрично американска подкрепа за промяна в управлението на самата Русия:

“Като се има предвид, че САЩ и техните съюзници се нуждаят от продължителна стратегия за излагането и отправянето на предизвикателство към корупцията и репресията на Владимир Путин у дома и към неговата агресия навън;”

“Да се изложи и предизвика” избраният руски президент в собствената му страна.

По време на обсъждането на резолюцията, представителят Елиът Енджел (демократ от Ню Йорк) даже сравни руските действия в Украйна с нашествието на Хитлер в Чехословакия, настоявайки този път “Хитлер да бъде спрян преди да отиде по-надалеч!

Нито един представител на Конгреса не взе думата за да се противопостави на тази опасна резолюция.

Гласуването и преминаването на тази резолюция ще даде ясно да се разбере, че политическото ръководство на САЩ няма да приеме нищо друго освен война с Русия.

 

Подновено: резолюцията беше приета в Камарата на представителите с 348 гласа “за” и 48 “против″.

 

16 часа и 53 минути, 23-ти март, 2015г.

 

Даниел Макадъмс

 

 

Leave a Reply