Ислямска Държава, описвана от американските медии като “въоръжена групировка на суни мюсюлмани” е създадена от САЩ

ISIS Global Research

The ISIS Described by the US Media as a “Sunni Muslim Militia” is “Made in America”. It has Nothing to Do with Sunni Islam

By Prof. Henry Francis B. Espiritu

Global Research, March 19, 2015

Като студент по класическа ислямската правна мисловна школа, наречена “сунитски Фикх”, аз се чувствам огорчен за да отбележа, че Западните казионни медии се поддават на ислямофобска пропаганда чрез закрепване на епитета “сунити” на милицията наречена Ислямска държава в Ирак и Сирия ( ISIS ).

Аз мога да кажа уверено, че Ислямска държава не са сунити, защото всичко, което тази организация направи, е противно на етическите учения на сунитския ислям.

Аз считам сунитския ислям, както нормалния ислям, практикуван от учениците на пророка Мохамед, които са наричани Sahabah (спътници) и праведните халифи “Ал Khalifah Rashidun” (праведните халифи), които са демократично избрани от цялата ислямска общност (Ummah). Когато ислямофобските западни медии приравняват варварството и безчовечността на Ислямска държава към ислямския термин “сунити” (което буквално означава “последователи на православния ислям”), западните медии просто работят за американските хегемонни интереси: като гарантират, че нео-колониалните и хегемонни сили ще продължават с нестихваща сила ислямофобията срещу мюсюлманите и чрез ефективно очерняне на сунитския ислям, който е доминираща ислямската юриспруденция в Близкия изток и в останалата част на мюсюлманския свят .

Аз мога честно да удостоверя, че според моите изследвания на законите на шариата, принципи от четирите имами на сунитския ислям (имамите Абу Ханифа, Шафии, Малик и ИбнХанбал), които бяха изтъкнати мислители на класическия сунитски ислям, аз никога не съм срещал някой от техните тези да се обосновава на варварство и безчовечност, които сега се извършват от Ислямска държава.

 

В действителност, тези четири имами на класическия сунитски ислям, чрез своите трактати силно отричат варварството на Ислямска държава. Това са шест причини, поради които цялата Ислямска държаване може да се счита за “сунитско движение” и тя никога не трябва да се нарича “сунитска”, и следователно западните казионни медии не трябва да отправят ислямофобски укори и трябва да спрат да наричат Ислямска държава “сунитска”.

 

1) Ислямска държава унищожи много от светите храмове на сунити в Ирак и Сирия, включително храма и джамията на пророка Юнус (Йона) на Ниневия, Ирак, и светилището на Пророка Айюб в Оз, Мосул в Ирак; да спомена някои от тях. Те унищожават светите гробове на суфи-сунити мюсюлмански светци около Мосул и Киркук в Ирак, също в Дамаск, Алепо и Кобане в Сирия.

2) Свещеният Коран декларира, че на мюсюлманите се забранява да унищожават храмове на всички религии; и по-специално, светилищата на Ахл-ул-Китаб (буквално ” хора със Свещени писания “) т.е., евреите и християните трябва да бъдат държани неприкосновени и дори трябва да бъдат защитавани от мюсюлмани (Ал-Коран 22:40-41) и все пак Ислямска държава варварски унищожи християнски църкви. Също така, ислямът в Свещения Коран тържествено заявява, че не трябва да има принуждение в религията (Ал-Коран 2 : 256) и все пак Ислямска държава принуждава язидите и християните да приемат исляма пред смъртна заплаха. Това е много странно: няма новина, съобщаваща, че евреи са били насилствено ислямизирани от Ислямска държава и синагоги около Мосул, Алепо, Киркук и в градовете на Северна Ирак никога не са били унищожени от Ислямска държава, въпреки, че има местни евреи и известен брой синагоги в тези области. Това е нещо странно, наистина!

3) Законите на шариата (Божествения закон) в класическият сунитски ислям се намират в Свещения Коран и същият ясно казва, че животът на цивилни и невоюващи бойци е неприкосновен: (Ал-Коран 2:256, 5:69). Сега цитирам от Свещения Коран: “Аллах ви забранява да воювате с тези, които не ви подтискат, или не ви изхвърлят от домовете ви, вие трябва да покажете съчувствие към тях и да спазвате закона спрямо тях. Наистина, Аллах обича онези, които са справедливи” (60: 8). Убийството на невинни цивилни е забранено във всички сунитски заповеди, касаещи водене на война. Сайиди на Абу Бакр Ал Сиддик, първият халиф на сунитския ислям е написал тази заповед до армиите на халифата: “Аз ви уча на десет неща: не убивайте жени, деца, стари, или немощни хора; не сечете плодни дървета; не унищожавайте който и да е град, и не докосвайте тези, които не носят оръжие; не убивайте тези, които се предават за да потърсят убежище; всички, които се предадат на вас, трябва да са на сигурно място при вас [Книгата на Абу Бакр Сидик за правилното водене на война, стр. 37-39].

4) В резултат от моите проучвания, няма сунитски учени (Улама) и законни сунитски мюфтии, и фуках (ислямски юристи и доктори по ислямско право) сред т. нар. Халифат на Ислямска държава, които законно да могат да издават фатви (шериатски постановления) за легитимността на техния джихад от сунитската ислямска гледна точка. Те нямат дори един известен устатдх (ислямски учен) в редиците си! Истината е, че видните сунитски учени от Ирак и Сирия осъдиха Ислямска държава за убийството на над 300 сунитски имами, което ефективно опровергаваха претенцията на Ислямска държава, че тя е покровител на сунитите в Ирак и Сирия. Много сунитски духовници в Ирак и Левант декларират, че бойците на Ислямска държава са “извън границите на исляма и затова са отлъчени от ислямската вяра” заради тяхната жестокост срещу немюсюлмани и мюсюлмани-сунити.

5) Ako използваме класическите положения на сунитския ислям, за да определим легитимността на т. нар. Халифат на Ислямска държава, то стигаме до извода, че халифатът е нелегитимен. Оригинален и истински сунитски халифат се зъздава от изразено единомислие и съгласие (аl-mushshuw’ara al jamaah) на цялата ислямска общност, чрез явна публична преданност (Bay – аh) на цялото мюсюлманско тяло. Ислямска държава е едностранно обявената от т. нар. халиф Ал Багдади като “Khalifah-ul-Muslimin” (халиф на всички мюсюлмани) тайно и скрито, в която цялата мюсюлманска Ummah не е участвала в избора, нито го e избирала за свой халиф, нито да му е дала обет за вярност !

6) Ислямска държава е в състояние успешно да наеме бойци от Европа за водене на война в Ирак и Левант, но тя не успя да привлече масова подкрепа на иракските и левантийски сунити. Освен това, тя не даде обет за вярност към сунитски и кюрдски духовници, които отхвърлиха Ислямска държава като организация извън пределите на ислямската вяра.

 

Всъщност повечето от Ислямска държава са австралийци, британци, американци, белгийци, французи, немци, чеченци, които най-често идват от Европа, така че повечето иракчани и сирийци смятат Ислямска държава за чужда власт, която налага себе си и варварството си върху арабските земи със съвременните си оръжия и боеприпаси, които произлизат най-вече от САЩ, Великобритания и останалата част от Европа.

Ако Ислямска държава не е сунитска милиция, тогава за кого работят те?

Кой ги нае за да сринат Близкият Изток?

Защо САЩ и неговите съюзници от НАТО не могат да се борят с Ислямска държава на сериозно в Сирия и останалата част от Левант? Ислямска държава е чудовище, създадено от САЩ! Халифатът на Ислямска държава не е ислямски халифат.

Създадения от САЩ халифат няма обвързваща сила над мюсюлманите по света.

Известно е, че ЦРУ постоянно подкрепя и поддържа всички известни т.н. джихадистки групи от талибаните в Афганистан и Пакистан, та дори Джема Исламия и Ал-Кайда в Близкия изток, и Боко Харам в Нигерия .

САЩ е невидимият диригент на всички международни терористични групи, така че тези чудовища да могат да извършват престъпления безпощадно и безнаказано срещу човечеството. Тези чудовища са живи и се поддържат от американски долари и умело, но коварно са насочени от господаря на цирка: американската невидима ръка на хегемон!

НАТО е в нечестиво партньорство с операторите от ЦРУ, които в момента обучават, въоръжават, финансират и екипират хилядите бойци на Ислямска държава от Европа, за да свалят светската и социалистическа Сирия, като част от заговора на ЦРУ, наречен ” Арабска пролет” – който не е нищо друго, освен една тайна идеологическа операция за завладяване на Близкия изток и Централна Азия, петролните им резерви и тръбопроводи, като част от имперския план .

Следователно, кой подкрепя тази Ислямска държава, кой я снабдява, кой я финансира така щедро?

С каква цел те правят тези отвратителни деяния? Ако те са наистина ислямски бойци, решени да се борят за правата на исляма и мюсюлманите, защо тогава бомбардират сунитски джамии, Суфи мюсюлмански храмове и шиитските мюсюлмански молитвени зали на техните едноверци?

 

Дали това се прави за установяване на военен сценарий в Близкия изток, така че глобалният оръжеен бизнес на американския военно-промишлен комплекс да е в най-добрата и печеливша бизнес позиция, както обикновено?

Това са подходящи въпроси за трезв размисъл .

Професор Хенри Франсис Б. Еспириту е доцент по филисофия и азиатски изследвания във Филипинския университет в град Себу. Неговите изследвания включват също така и ислямски учения; по-специално сунитско (ханафи) право, произведенията на Ал-Газали и турски сифизъм. Електронната му поща е espirituhenryfrancis@yahoo.com

 

 

Leave a Reply