Проближавайки се до война – Paul Craig Roberts

Victoria Nuland cuckies

Moving Closer To War — Paul Craig Roberts

http://www.paulcraigroberts.org/2014/04/26/moving-closer-war-paul-craig-roberts/

April 26, 2014|

Moving Closer To War

Проближавайки се до война

Статия на Paul Craig Roberts – 24ти април 2014

Режимът на Обама, къпещ се в надменност и арогантност, безразсъдно ескалира украинската криза в криза с Русия. Дали умишлено или от глупост, пропагандните лъжи на Вашингтон придвижват кризата в посока на война. Не желаейки да слушат безсмислените заплахи на Вашингтон, Москва вече не приема телефонни обаждания от Обама и представители от американската администрация.

Кризата в Украйна започна със свалянето от Вашингтон на демократичното избраното правителство и замяната му с подбрани от Вашингтон подставени лица (подлоги). Подставените лица (подлогите) продължиха да действат с думи и дела срещу населението от бившите руски територии, които лидерите на комунистическата партия бяха прикрепили към Украйна. В резултат на тази глупава политика е стремежа от страна на рускоговорящото население да се върне в Русия. Крим вече се заврна в Русия, източна Украйна и други части от южна Украйна е вероятно да го последват.

Вместо са осъзнаят грешката си, режимът на Обама насърчава подставените лица (подлогите) на Вашингтон, инсталирани в Киев, да използват насилие срещу рускоговорящото население, което настоява за референдум, така че те да могат да гласуват завръщането си в Русия. Режимът на Обама насърчава насилието, въпреки изявлението на президента Путин, че руската армия няма да окупира Украйна, освен ако не се използва насилие срещу протестиращите.

Спокойно можем да заключим, че Вашингтон или не слуша какво му се говори или Вашингтон желае насилие.

Тъй като Вашингтон и НАТО не са в състояние в този момент да придвижат значителни военни сили в Украйна, с които да се конфронтират срещу руската армия, защо тогава режимът на Обама се опитва да провокира действия от страна на руските военни? Един възможен отговор е, че след като планът на Вашингтон да изгони Русия от черноморските и военноморска бази се провали, алтернативният план на Вашингтон е да пожертват Украйна, като принудят Русия да я окупира, така че Вашингтон може да демонизира Русия и оправдае голямо увеличение на разходите за военни цели и мисии на НАТО.

С други думи, алтернативната награда е нова студена война и трилиони долари печалби за военно-промишленният комплекс във Вашингтон.

Незначителното количество войски и самолети, което Вашингтон изпрати да “успокои” некомпетентните режими в близиост на Украйна – Западна Полша и балтийските страни – и няколкото кораба, въоръжени с ракети, изпратени в Черно море, не са нищо друго освен символични провокации.

Икономическите санкции, прилагани към отделни руски длъжностни лица показват нищо друго освен безсилието на Вашингтон. Реални санкции биха навредили на членките – пудели на НАТО, много повече, от колкото биха навредили на Русия.

Ясно е, че Вашингтон няма намерение да работи заедно с руското правителство (за разрешаването на кризата). Исканията на Вашингтон правят това заключение неизбежно. Вашингтон настоява, руското правителство да се откаже от закрила на протестиращото население в източната и южната част на Украйна и да накара руското население в Украйна да се подчинява на американските подлоги в Киев. Също Вашингтон настоява Русия да се откаже от обединението с Крим и да предаде Крим на Вашингтон, така че първоначалният план да изгони Русия от своите черноморски военни бази да се осъществи.

С други думи, изискването на Вашингтон е, Русия да върне нещата както си бяха (след преврата) и да ги предаде на Вашингтон.

Това изискване е толкова нереалистично, че надминава смисъла на понятието „арогантност“. Глупакът от Белия Дом казва на Путин: “Аз прецаках моя опит да ти открадна задния двор. Искам ти да оправиш положението вместо мен и да гарантираш успехът на стратегическата заплаха, която възнамерявах да донеса в задния ти двор. ”

Преститурската (преса + проститутки) западна медия и европейските пудели на Вашингтон са в подкрепа на това нереалистично изискване. Следователно, руските лидери са загубили цялото си доверие в думите и намеренията на Запада, и това е времето на началото на войните.

Европейските политици излагат страните си на голяма опасност и какво печелят от това? Политиците в Европа изнудвани ли са, заплашвани ли са, платени ли са, или те са толкова свикнали да следват примера на Вашингтон, че те не са в състояние да направят нищо друго? Какво печелят Германия, Великобритания, Франция от това да бъдт принудени от Вашингтон да влязат в конфронтация с Русия?

Арогантността на Вашингтон е безпрецедентна и е в състояние да подтикне света към унищожение. Къде е чувството за самосъхранение на Европа? Защо Европа не издаде заповеди за арест за всеки член от режима на Обама? Без покритието, осигурено от Европа и преститутските медии, Вашингтон няма да бъде в състояние да вкара света във война.

Leave a Reply